2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题09月27日

2025-09-27 15:56:23 来源:勒克斯教育网

课程 题库
分享到空间 分享到新浪微博 分享到QQ 分享到微信

2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题09月27日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过高职单招每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。

单选题

1、Nowadays high-speed trains can take us to many places. So we have more _______________ for holidays.

  • A:jobs 
  • B:choices 
  • C:surveys 
  • D:services

答 案:B

解 析:考查名词辨析。句意:现在高铁可以带我们去很多地方。所以我们假期有更多的选择。job:工作;choice:选择; survey:调查;service:服务。

2、第6空填()。  

  • A:takes 
  • B:deepens 
  • C:leaves 
  • D:reaches

答 案:D

解 析:考查动词辨析。句意:然后小溪会变得越来越大,直到最后汇入一条大河,船会走得更快,然后它就会在海洋里了。根据下文中的“a big river,and the boat will go faster,and then it will be out in the ocean”可知,此处指“小溪汇入大河”。take:携带,拿走;deepen:(使情感、感觉等)加强,变强烈;leave:离开;reach:到达,抵达。

主观题

1、You'd better see a doctor at once.  

答 案:你最好马上去看医生。

2、他过去常常乘坐公交上班。

答 案:He used to take a/the bus to work/He used to go to work by bus

填空题

1、I found your ring ___________ (今天早上打扫房间的时候).  

答 案:when/while I was cleaning the room this morning

2、The __________ (秘密)of success is hard work.  

答 案:secret

写作题

1、国外某中学一行人将来你校进行为期一周的交流学习活动,以下是你提供的活动方案。请根据括号里 的中文信息将内容补充完整。 Hello,friends.I've got a 1 (计划)for you which may help you learn about Chinese culture.First of all, I'd like to 2 (介绍)Chinese folk music.We have many famous pieces of music such as Jasmine Flowers.We have erhu,dizi,and many other 3 (不同的)musical instruments,so we will have some interesting 4 ( 活 动 )about it for you. You are going to take musical instrument classes on 5 (星期五)afternoon and our music teachers are going to teach you how to 6 (演奏)musical instruments in the music room.On Saturday night,you are going to 7 (参加)a folk music concert in the school hall. Why will we hold a concert for you?Because there are 8 (有天赋的)students from our school who can play very well.It's a good 9 (机会)for you to enjoy the beauty of some famous pieces of folk music and you will 10 (必定)lose yourself in them. Hope you will have a good time.

答 案:1.plan  2.introduce  3.different  4.activities  5.Friday 6.play  7.attend  8.talented  9.opportunity/chance 10.definitely  

2、假设你是李华,你的朋友 Mike 邀请你参加他的生日派对,你因故不能参加。请你写一封信向他道歉,并 说明情况。内容应包括以下要点: (1)母亲生病住院需要照顾; (2)你挑选了一件礼物寄去以示祝贺。 注意: (1)字数60~80词: (2)不得出现考生真实信息。

答 案:

简答题

1、What did Malala's father do?  

答 案:He was a teacher who ran a school.

解 析:根据第二段第二句“Malala's father was a teacher who ran a school.”可知,马拉拉的父亲是一名老师。

2、How do most people catch colds?  

答 案:By hand contact.

解 析:根据第二段第二句“Numerous studies have now shown that the majority of colds are‘caught' by hand contact.”可知,大部分感冒是通过手接触“感染”的。

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
备考交流
单招真题交流3群
扫一扫或点击二维码入群
猜你喜欢
换一换
阅读更多内容,狠戳这里