2025-07-14 15:36:26 来源:勒克斯教育网
2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题07月14日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过高职单招每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。
单选题
1、You should consider the matter further()you take any action.
答 案:D
解 析:句意:在你采取任何行动之前,你应该进一步考虑这件事。空处引导时间状语从句,意为“在……之前”,故应用before引导从句。
2、第9空填()。
答 案:C
解 析:考查动词辨析。句意:我低头看着自己沾满泥巴的脚趾头,摇了摇头,希望自己准备了一个不同的答案。根据空前的“shook my head”和空后的“I had a different answer prepared”可知,作者希望自己有一个不同的答案。think:认为,以为;feel:感到,体会到;wish:希望(不大可能的事)发生;realize:意识到,理解。
主观题
1、我需要弄明白她为什么没来参加我的聚会。
答 案:I need to find out why she didn't come to my party
2、我直到八点才完成作业。
答 案:I didn't finish my homework until eight o'clock.
填空题
1、Geography also plays an _________ (重要的)role in making dialects.
答 案:important
2、 ___________ (我突然想到)I forgot to write my paper.
答 案:It suddenly occurred to/struck/hit me that
写作题
1、我们周围每天都发生着令人难忘的事情。请你以“An Unforgettable Experience on Campus”为题,写一 篇短文,描述一次发生在学校的令自己难忘的经历。具体内容应包括: (1)介绍经历; (2)你的感触。要求: (1)文章中不得出现真实的人名、校名和地名; (2)词数:100词左右。
答 案:An Unforgettable Experience on Campus I have many impressive experiences during my school life,among which the most unforgettable is the sports meeting held last month It was a day with soft wind touching us and birds greeting us through their sweet songs.I was running on the 1,500-meter track, aiming for glory of my class.But feeling so tired,I could feel my heart beating violently and my legs shaking.Thankfully,it was at that moment that my classmates started cheering me on.Greatly inspired,I made great efforts to run fast and finished third at last. This experience showed me the significance of friends 'support.Thus,I have never hesitated to give encouragement to others since then.
2、在校园里、在大街上、在公园里、在旅游景点,你会看到越来越多的人穿着汉服。请谈谈你对此现象的看法。 (1)你所了解的汉服热现象。 (提示:穿汉服的群体如青少年、大学生、中老年人;穿汉服的场所如校园、公园、旅游景点;穿汉服的时间如节假日、日常生活中) (2)你自己是否愿意尝试穿汉服?为什么? (3)你对汉服受到大众喜爱的看法。 (提示:传统文化、文化自信、时尚、美丽、舒适等)写作要求: (1)词数不少于80; (2)鼓励紧扣主题的适当发挥。 My Views on the Craze for Hanfu _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答 案:My Views on the Craze for Hanfu In the contemporary world,Hanfu has become increasingly popular.On campuses,in the streets,in parks,and at tourist attractions,you will see an increasing number of people wearing Hanfu during holidays and in daily life.Hanfu,the traditional Chinese costume,involves a diverse group of people,including teenagers,college students,middle-aged and elderly people. From my point of view,I am very willing to try wearing Hanfu.My desire to try Hanfu comes from several reasons.Firstly, Hanfu's elegant and graceful design appeals to me.It has become the current fashion trend.Secondly,I choose to wear Hanfu because it is a powerful symbol of cultural self-confidence.Hanfu embodies the rich history and culture of China. As a student,I hold a positive view of the craze for Hanfu.It demonstrates a growing interest in cultural heritage.The trend shows a rising recognition of the Chinese culture and symbolic value of Hanfu
简答题
1、Why were Malala and her father chosen to be in a TV program?
答 案:Because they spoke good English and cared about children's education.
解 析:根据第四段最后一句“Soon after that Malala's family was chosen to be in a TV program on ordinary children's education because both father and daughter spoke good English,and they cared about children's education.”可知,因为马拉拉和父亲都擅长讲英语并关心儿童的教育,所以他们被选中参加了电视节目。
2、How long did the writer's father stay at home?
答 案:For three months.
解 析:根据第三段第二句中的“my dad fell ll at that time and he had to stay at home”和第四段第一句“Three months later,my dad went back to the children's hospital.”可推知,作者的父亲在家里待了3个月。