2025-03-14 16:00:54 来源:勒克斯教育网
2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题03月14日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过高职单招每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。
单选题
1、—Thank you for bringing me the computer —()
答 案:C
解 析:考查情景交际。句意:-谢谢你把这台电脑带给我。-乐意效劳。Don't thank me:不要谢我;Of course:当然;It's my pleasure:不客气,乐意效劳;It doesn't matter:没关系。
2、第7空填()。
答 案:D
解 析:考查连词辨析。句意:你学得很快,但是答案不正确。根据句意可知,空处前后两个分句之间为转折关系,故应用表转折的连词but连接。because:因此;so:因此;and:和;but:但是。
主观题
1、 奶奶昨晚给我讲了一个有趣的故事。
答 案:Grandma told me an interesting story last night.
2、When we tie-dye,we have no idea what the patterns look like until we see them.
答 案:T
解 析:细节理解题。根据最后一段中的“Tie-dye is like an experiment.People cannot imagine the patterns of the cloth if they don't see them.I's a surprise”可知,扎染就像一个实验。如果没有亲眼见到,人们就无法想象布料的图案。
填空题
1、I am satisfied with______________ (他所说的话).
答 案:what he said
2、He wants to know ___________ (我们明天能否完成任务).
答 案:if/whether we can finish the task tomorrow
写作题
1、每个人都有自己的梦想,梦想能够指引我们朝着正确的方向前进。请你以“My Dream”为题,写一篇短文。具体内容应包括: (1)你的梦想是什么; (2)你如何实现自己的梦想。 要求: (1)文章中不得出现真实的人名、校名和地名; (2)词数:100词左右。
答 案:My Dream Everyone has his own dream.Dreams are to a person what wings are to a bird My dream is to become an astronaut.I have always dreamed of visiting Mars ever since I heard that Mars is most like the earth and there could have been life on this planet.The more I learn about it,the more interested I become in it.I want to do research on whether it is a planet we humans can live on. To achieve my dream,currently,I must make all efforts to study and know more professional knowledge about the universe and Mars
2、如今快餐变得越来越受欢迎,请你以“My Ideas About Fast Food”为题,写一篇短文。具体内容应包括: (1)快餐受欢迎的原因; (2)你对快餐的看法。 要求: (1)文章中不得出现真实的人名、校名和地名; (2)词数:100词左右。
答 案:My Ideas About Fast Food Fast food is becoming more and more popular in China,especially among children and teenagers.It is very convenient and can save a lot of time. But as far as I am concerned,fast food is far from satisfactory.It usually destroys our balanced diet.Besides,compared with home-made food,the nutrition provided by fast food is far less.What's more,the problem of food safety is another factor we should consider when we choose fast food. All in all,fast food is a good choice when we are in a hurry but we shouldn't eat it often.
简答题
1、Why did the girl give the writer's father a picture?
答 案:To show her thanks.
解 析:根据第四段最后一句“She gave my dad a picture and said,‘I drew this picture with my hands.Thank you for helping me.’”可知,女孩送给作者的父亲一幅画是为了表达她的感谢。
2、Where did the writer's father work?
答 案:In a children's hospital.
解 析:根据第一段第一句“Many years ago,my dad worked in a children's hospital.”可知,作者的父亲在一家儿童医院工作。