2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题05月07日

2025-05-07 15:52:47 来源:勒克斯教育网

课程 题库
分享到空间 分享到新浪微博 分享到QQ 分享到微信

2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题05月07日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过高职单招每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。

单选题

1、How I wish I()a bird!  

  • A:is
  • B:am
  • C:were
  • D:are

答 案:C

解 析:句意:我多希望我是一只鸟!wish后的宾语从句应用虚拟语气,此处表示与现在事实相反的假设,从句谓语动词应用过去式,be动词用were。

2、We can learn from Paragraph 2 that Stephen  _______.  

  • A: began to study at a train station
  • B: remembered nothing he saw
  • C: drew the building with every detail
  • D:finished his work before 11 :20

答 案:C

解 析:细节理解题。根据第二段最后三句“In 1987,he saw a train station in London..The drawing showed every detail perfectly.”可知,斯蒂芬把这座火车站的每一处细节都画了出来。

主观题

1、Don't spend hours and hours sitting in front of the computer

答 案:不要在电脑前坐太长时间。

2、I went to the Great Wall yesterday.Have you ever been there?

答 案:我昨天去长城了,你去过那里吗?

填空题

1、Children are always ____________ (期待快点长大).

答 案:looking forward to growing up faster/expecting to grow up faster

2、I will always remember __________ (我和父母一起在这座美丽的城市度过的日子).  

答 案:the days(that/which)I spent in the beautiful city with my parents

写作题

1、假设你是李华,教了你们班一年的外教Mrs.Jessica刚刚回国了。请你用英语写一篇电子邮件,代表同学们对她的教学表示感谢。内容应包括以下要点: (1)向Mrs.Jessica致谢; (2)附送礼物,以留作纪念; (3)希望Mrs.Jessica以后常回来看看。注意: (1)字数60~80词; (2)不得出现考生真实信息; (3)信件格式不做要求。

答 案:

2、如今快餐变得越来越受欢迎,请你以“My Ideas About Fast Food”为题,写一篇短文。具体内容应包括: (1)快餐受欢迎的原因; (2)你对快餐的看法。 要求: (1)文章中不得出现真实的人名、校名和地名; (2)词数:100词左右。

答 案:My Ideas About Fast Food     Fast food is becoming more and more popular in China,especially among children and teenagers.It is very convenient and can save a lot of time.    But as far as I am concerned,fast food is far from satisfactory.It usually destroys our balanced diet.Besides,compared with home-made food,the nutrition provided by fast food is far less.What's more,the problem of food safety is another factor we should consider when we choose fast food.    All in all,fast food is a good choice when we are in a hurry but we shouldn't eat it often.

简答题

1、Why were Malala and her father chosen to be in a TV program?  

答 案:Because they spoke good English and cared about children's education.

解 析:根据第四段最后一句“Soon after that Malala's family was chosen to be in a TV program on ordinary children's education because both father and daughter spoke good English,and they cared about children's education.”可知,因为马拉拉和父亲都擅长讲英语并关心儿童的教育,所以他们被选中参加了电视节目。

2、How can we become some kind of reporters now?  

答 案:By posting online what happens around us.

解 析:根据最后一段最后一句“We can become some kind of reporters by posting online what happens around us.”可知,现今,我们可以通过在网上发布我们周围发生的事情而成为某种记者。

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
备考交流
单招真题交流3群
扫一扫或点击二维码入群
猜你喜欢
换一换
阅读更多内容,狠戳这里