2025-12-01 16:00:34 来源:勒克斯教育网
2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题12月01日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过高职单招每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。
单选题
1、从A、B、C、D四个选项中,选出画线部分发音不同的一项()
答 案:A
解 析:画线部分在B、C、D三项中的发音是[e],在A项中的发音是
。
2、Susan started a blog to______her experiences as a volunteer with her friends.
答 案:C
解 析:考查动词辨析。句意:苏珊开通了博客来和她的朋友们分享她当志愿者的经历。imagine:想象;change:改变;share:分享;forget:忘记。
主观题
1、Tie-dye is no longer popular with common people in the UK.
答 案:N
解 析:细节理解题。根据第五段“In the 1960s,tie-dye became a fashion trend in the US.People tie-dyed T-shirts and jeans in imaginative ways.Many children in the US still learn tie-dye in their art classes.”可知,20世纪60年代,扎染在美国成为一种时尚潮流。人们将染色的T 恤衫和牛仔裤以富有想象力的方式进行扎染。在美国,许多孩子在艺术课上仍然学习扎染技术。由此可知,原文并未提及扎染技术在英国民众中是否流行。
2、We succeeded in finding a solution to the problem at last.
答 案:我们终于成功找到了解决问题的办法。
填空题
1、I will always remember __________ (我和父母一起在这座美丽的城市度过的日子).
答 案:the days(that/which)I spent in the beautiful city with my parents
2、Seize the opportunity, __________ (否则你会后悔的).
答 案:or you will regret it/be regretful
写作题
1、假设你是重庆新华中学的学生李华,你的朋友Jerry将来你校参加夏令营。现请你用英文给 Jerry写一 封信,内容包括以下要点:
(1)对他的到来表示欢迎;
(2)告知他夏令营的活动安排,如:上课、参观博物馆、爬歌乐山、购物、吃火锅等;
(3)邀请他来你家做客。
参考词汇:夏令营summer camp,博物馆 museum,歌乐山Gele Mountain,火锅hot pot 注意:
(1)字数60~80词;
(2)信件格式不做要求。
答 案:
2、如今快餐变得越来越受欢迎,请你以“My Ideas About Fast Food”为题,写一篇短文。具体内容应包括: (1)快餐受欢迎的原因; (2)你对快餐的看法。 要求: (1)文章中不得出现真实的人名、校名和地名; (2)词数:100词左右。
答 案:My Ideas About Fast Food Fast food is becoming more and more popular in China,especially among children and teenagers.It is very convenient and can save a lot of time. But as far as I am concerned,fast food is far from satisfactory.It usually destroys our balanced diet.Besides,compared with home-made food,the nutrition provided by fast food is far less.What's more,the problem of food safety is another factor we should consider when we choose fast food. All in all,fast food is a good choice when we are in a hurry but we shouldn't eat it often.
简答题
1、When did the first real newspapers appear?
答 案:In the sixteenth century.
解 析:根据第三段第四句“In the sixteenth century,the first real newspapers appeared.”可知,16世纪,第一批真正的报纸出现了。
2、What were the living conditions like in Malala's area?
答 案:They were very poor and unsafe.
解 析:根据第三段第二句“The living conditions in her area were very poor and unsafe.”可知,马拉拉生活的地区很穷且不安全。