2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题11月24日

2025-11-24 15:52:19 来源:勒克斯教育网

课程 题库
分享到空间 分享到新浪微博 分享到QQ 分享到微信

2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题11月24日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过高职单招每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。

单选题

1、—Excuse me,Miss.I am afraid the dish is too hot. -()  

  • A:Wait a minute.I am busy now
  • B:I am terribly sorry.Let me get you another one
  • C:It is impossible
  • D:OK

答 案:B

解 析:句意:-不好意思,女士,这道菜恐怕太辣了。—实在太抱歉了,我马上给您上一份新的。Wait a minute.I am busy now:稍等一下,我现在很忙;I am terribly sorry.Let me get you another one:实在太抱歉了,我马上给您上一份新的;It is impossible:不可能;OK:好的。

2、What does the underlined word“spotted”in Paragraph 2 mean?  

  • A:Noticed.
  • B:Met.
  • C:Joined.
  • D:Recognized.

答 案:A

解 析:词义猜测题。根据第二段前三句“Not wanting to scare her off,I didn't move.She looked up and spotted me‘I just love your library,'she said.”可知,“我”不想吓跑她,所以没有动。她抬起头“我”。她说:“我只是喜欢你的图书馆。”由此可推知,画线词在此处意为“注意到”。notice:注意到;meet:遇见;join:加入;recognize:认出。

主观题

1、This library is located in the west of Beijing.

答 案:这个图书馆位于北京西部。

2、 将垃圾进行分类是有必要的。

答 案:It's necessary to divide the waste into different kinds

填空题

1、The __________ (生产)process is now highly mechanized.  

答 案:production

2、Frankly speaking, __________(很难理解他正在说什么).  

答 案:it is difficult/hard to understand what he is saying

写作题

1、假设你是山东济南某职业学校的一名学生,值此毕业之际,你班班长李华决定组织大家一起去泰山旅游。请你根据班长李华发出的通知,写一篇英文日记。 任务一请阅读下面有关本次旅行的通知,完成任务单。 Notice May I have your attention,please?Our class is planning to have a trip to Mount Tai on Saturday,May 6th. Everyone in the class is expected to take part. This is a one-day trip.Our teachers Ms.Jones and Mr.Wang will go with us.We will leave by bus at 6:00 a.m.and return to school at 5:00 p.m.The cost for the trip is 150 yuan per person.Lunch is not provided, so please bring your own lunch.Since well be walking for a long time,you'd better wear a pair of comfortable shoes and a hat. If you have any questions about the trip,please feel free to ask me. Please complete the following worksheet. 任务二请根据任务一旅游安排表中的信息,写一篇英文日记,介绍这次即将到来的旅行,并描述自己的 看法和感受。 注意:(1)文中不得出现考生个人真实信息; (2)词数80~120: (3)开头已给出,不计入总词数。  

答 案:任务一 1.Mount Tai  2.May 6th  3.teachers  4.lunch  5.hat 任务二

2、顺丰快递公司为拓展国际物流业务,急需招聘一名经理助理。 任务一请阅读经理助理的招聘信息,完成任务单。 任务二请你根据招聘信息以及Li Lei的简历,以他的身份写一封电子邮件应聘这份工作。 要点包括:(1)申请的职位; (2)申请的原因; (3)技能和优势。 注意:(1)文中不得出现考生个人真实信息; (2)词数80~120; (3)开头和结尾已给出,不计入总词数。  

答 案:1.under 28   2.college degree 3.computer science,accounting or business management 4.Work experience 5.English 任务二

简答题

1、What does Malala's book show to us?  

答 案:One person's voice can inspire change in the world.

解 析:根据最后一段前两句“Malala has now written a book about her life called I Am Malala.The book shows that one person's voice can inspire change in the world.”可知,马拉拉的书向我们展示了一个人的声音可以带来世界范围内的改变。

2、How old was Malala when she won the Nobel Peace Prize?  

答 案:She was 17 years old.

解 析:根据第一段“At just 17 years old,Pakistan's Malala is the youngest ever winner of the Nobel Peace Prize.”可知,马拉拉在十七岁时获得了诺贝尔和平奖。

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
备考交流
单招真题交流3群
扫一扫或点击二维码入群
猜你喜欢
换一换
阅读更多内容,狠戳这里