2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题10月12日

2025-10-12 16:00:15 来源:勒克斯教育网

课程 题库
分享到空间 分享到新浪微博 分享到QQ 分享到微信

2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题10月12日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过高职单招每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。

单选题

1、Two members and one non-member should pay()for the program.  

  • A:$690
  • B:$710
  • C:$730
  • D:$750

答 案:B

解 析:细节理解题。根据“Program cost:$230 for members;$250 for non-members.”可知,两个会员和一个非会员需要付:230×2+250=710(美元)。

2、The busier the old man is,()he will be.  

  • A:happier
  • B:the happier
  • C:happy
  • D:the happiest

答 案:B

解 析:句意:这位老人越忙碌,他就越开心。“The+比较级…,the+比较级..”是固定句型,意为“越……,就越……”。

主观题

1、I prefer watching TV to watching movies.

答 案:比起看电影,我更喜欢看电视。

2、我更喜欢能使我思考的电影。  

答 案:I prefer movies that give me something to think about.

填空题

1、You might not believe that ______________ (本周我将步行上班).

答 案:I will walk to work this week/I will go to work on foot this week

2、Our electricians ______________ (忙于)looking into the cause of the accident at the moment.  

答 案:are busy

写作题

1、假设你是李华,教了你们班一年的外教Mrs.Jessica刚刚回国了。请你用英语写一篇电子邮件,代表同学们对她的教学表示感谢。内容应包括以下要点: (1)向Mrs.Jessica致谢; (2)附送礼物,以留作纪念; (3)希望Mrs.Jessica以后常回来看看。注意: (1)字数60~80词; (2)不得出现考生真实信息; (3)信件格式不做要求。

答 案:

2、假定你是李华,你们班最近举行了“向英雄学习”活动。请你以“The National Hero in My Heart”为题,写一篇短文,向同学们介绍一下你心目中的民族英雄。具体内容应包括: (1)简要介绍一下英雄人物; (2)成为你心中英雄的原因; (3)向英雄学习。要求: (1)文章中不得出现真实的人名、校名和地名; (2)词数:100词左右。

答 案:                                   The National Hero in My Heart Most people have a national hero in their hearts.For me,Yuan Long ping,a Chinese agricultural scientist,is actually my national hero He was born on September 7th,1930.He came up with the idea of hybridizing rice and developed a new way of growing rice With the development of new rice,gone are the days when Chinese people suffered from terrible starvation,and more countries in the world are able to grow more rice to feed the growing population We should learn from his spirit of striving for the well-being of mankind.His perseverance,indifference to personal fame and fortune and his devotion to research work are also great merits we should follow!

简答题

1、How long did the writer's father stay at home?  

答 案:For three months.

解 析:根据第三段第二句中的“my dad fell ll at that time and he had to stay at home”和第四段第一句“Three months later,my dad went back to the children's hospital.”可推知,作者的父亲在家里待了3个月。

2、Why were Malala and her father chosen to be in a TV program?  

答 案:Because they spoke good English and cared about children's education.

解 析:根据第四段最后一句“Soon after that Malala's family was chosen to be in a TV program on ordinary children's education because both father and daughter spoke good English,and they cared about children's education.”可知,因为马拉拉和父亲都擅长讲英语并关心儿童的教育,所以他们被选中参加了电视节目。

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
备考交流
单招真题交流3群
扫一扫或点击二维码入群
猜你喜欢
换一换
阅读更多内容,狠戳这里