2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题09月02日

2025-09-02 16:13:08 来源:勒克斯教育网

课程 题库
分享到空间 分享到新浪微博 分享到QQ 分享到微信

2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题09月02日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过高职单招每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。

单选题

1、Our teacher told us that the earth()around the sun  

  • A:moved
  • B:is moving
  • C:moves
  • D:moving

答 案:C

解 析:句意:我们的老师告诉我们地球绕着太阳转。当宾语从句描述的是客观真理时,从句时态不受主句时态的影响,应用一般现在时。

2、—Do you feel tired? —No,I don't.If I were tired,I()a rest.  

  • A:had
  • B:would have
  • C:will have
  • D:have

答 案:B

解 析:句意:你感觉累吗?不累,如果我累了,我会休息。根据句意和“I were tired”可知,本句表示对现在情况的假设,主句谓语动词应用“would+动词原形”的形式。

主观题

1、教室里有20名学生。  

答 案:There are twenty students in the classroom.

2、He paid no attention to what the teacher said in class yesterday.

答 案:他没有注意昨天老师在课堂上说的话。

填空题

1、 ___________ (她没赶上那班飞机)because of the traffic jam.  

答 案:She didn't catch that flight

2、She is going to spend the summer holiday in Qingdao,______________ (那儿她有一些亲戚).

答 案:where  she has  some relatives

写作题

1、以下是美国纽约市的一名高中生 Chris 写给李华的一封咨询信。在信中他咨询李华所在学校开设的国 际班汉语课程。请根据括号里的中文信息将内容补充完整。

答 案:1.vacation/holiday   2.information   3.international   4.culture    5.focus on 6.communicate  7.surely/certainly   8.grateful   9.included    10.convenience  

2、现在许多年轻人将使用过的物品放在网上交易,请谈谈你对此现象的看法,内容包括: (1)你所知道的网上二手物品交易现象; (提示:相关网站;学习用品如书籍、纸笔;生活用品如衣服、鞋包;电子设备如手机、电脑等) (2)列举你或同学、亲友的相关经历; (3)你对网上二手物品交易的看法。 (提示:省钱、环保、便捷等;注意避免不当交易及上当受骗)写作要求: (1)词数不少于80; (2)鼓励紧扣主题的适当发挥。 My Views on Buying and Selling Second-hand Items Online _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

答 案:My Views on Buying and Selling Second-hand Items Online    In recent years,there are more and more  second-hand items in the market,such as second-hand books,handbags,computers and so on.And the reasons can be as follows.    Above all,second-hand goods are cheaper than new ones.And my classmates often buy second-hand books at a cheaper price. Besides,people can make good use of their items which may be useless in their hands by selling them.    However,there are also some problems.For example,their quality can't be promised and you can not enjoy the good after-sales service.    In a word,I think second-hand transaction is a good trading way,but it needs further perfection of the rules.

简答题

1、How old was Malala when she won the Nobel Peace Prize?  

答 案:She was 17 years old.

解 析:根据第一段“At just 17 years old,Pakistan's Malala is the youngest ever winner of the Nobel Peace Prize.”可知,马拉拉在十七岁时获得了诺贝尔和平奖。

2、What did Malala's father do?  

答 案:He was a teacher who ran a school.

解 析:根据第二段第二句“Malala's father was a teacher who ran a school.”可知,马拉拉的父亲是一名老师。

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
备考交流
单招真题交流3群
扫一扫或点击二维码入群
猜你喜欢
换一换
阅读更多内容,狠戳这里