2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题07月17日

2025-07-17 15:47:21 来源:勒克斯教育网

课程 题库
分享到空间 分享到新浪微博 分享到QQ 分享到微信

2025年高职单招《英语(中职)》每日一练试题07月17日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过高职单招每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。

单选题

1、第3空填()。  

  • A:nobody 
  • B:everybody 
  • C:somebody 
  • D:anybody

答 案:A

解 析:考查代词辨析。句意:即便如此,仍旧没有人相信他。根据下文中的“why they didn't believe him”可知,没有人相信他。nobody:没有人;everybody:每个人;somebody:某人;anybody:任何人。

2、What do the volunteers need to do?  

  • A:To give kids lessons.
  • B:To play with kids in class.
  • C:To teach kids to use some facilities.
  • D:To help the teacher in the classroom.

答 案:D

解 析:细节理解题。根据第二段第三句中的“help the teacher in the classroom”可知,志愿者需要在课堂上帮助老师。

主观题

1、The tradition of sending birthday cards began in France in the 18th century  

答 案:F

解 析:细节理解题。根据第一段第二、三句“It is not known when and where exactly the tradition of sending birthday cards began.It is believed that it began in England in the early nineteenth century.”可知,赠送生日贺卡的传统不确定起源于何时何地,有人认为赠送生日贺卡的传统始于19世纪早期的英格兰。由此可知,赠送生日贺卡的传统并不是始于18世纪的法国。

2、Many people see the Spring Festival as a time to get together

答 案:很多人把春节看作是一个团聚的时刻。

填空题

1、The size of our order _________ (取决于)your price.  

答 案:depends  on

2、My duty is __________ (照顾这些孩子).  

答 案:to take care of/look after these children

写作题

1、如今快餐变得越来越受欢迎,请你以“My Ideas About Fast Food”为题,写一篇短文。具体内容应包括: (1)快餐受欢迎的原因; (2)你对快餐的看法。 要求: (1)文章中不得出现真实的人名、校名和地名; (2)词数:100词左右。

答 案:My Ideas About Fast Food     Fast food is becoming more and more popular in China,especially among children and teenagers.It is very convenient and can save a lot of time.    But as far as I am concerned,fast food is far from satisfactory.It usually destroys our balanced diet.Besides,compared with home-made food,the nutrition provided by fast food is far less.What's more,the problem of food safety is another factor we should consider when we choose fast food.    All in all,fast food is a good choice when we are in a hurry but we shouldn't eat it often.

2、如今人们越来越关心自己的健康问题。请你以“Caring About Our Health”为题写一篇文章。具体内容 应包括: (1)保持均衡的饮食(多喝牛奶,多吃水果、蔬菜); (2)保持充足的睡眠,不要熬夜; (3)保持适当的运动; (4)保持良好的习惯(勤洗手); (5)你的看法(1~2点)。 要求: (1)文章中不得出现真实的人名、校名和地名; (2)词数:100词左右。

答 案:Caring About Our Health Now more and more people care about their health.In order to keep healthy,we should pay attention to the following. First of all,we should keep a balanced diet.We should drink more milk and eat more fruit and vegetables.Also,we should have enough sleep and avoid staying up late.What's more,taking regular exercise is necessary.Besides,we should develop good habits,such as washing hands as frequently as possible,especially before eating.In my opinion,making a few good friends can bring us happiness,which is beneficial to our health.In addition,it is good for us to take up a hobby. In a word,health is the key to a good life so it is important for us to keep healthy.

简答题

1、What can you learn from the story?  

答 案:Love is powerful.

解 析:通读全文可知,本文讲述了作者的父亲帮助一位因病瘫痪在床的女孩振作起来,恢复健康后的女孩向作者的父亲表达了感谢。由此可知,从这个故事中,我们可以学到“爱是有奇效的”。(此题答案不唯一,言之有理即可。)

2、How long did the writer's father stay at home?  

答 案:For three months.

解 析:根据第三段第二句中的“my dad fell ll at that time and he had to stay at home”和第四段第一句“Three months later,my dad went back to the children's hospital.”可推知,作者的父亲在家里待了3个月。

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
备考交流
单招真题交流3群
扫一扫或点击二维码入群
猜你喜欢
换一换
阅读更多内容,狠戳这里