2025年成考专升本《英语》每日一练试题09月12日

2025-09-12 11:47:29 来源:勒克斯教育网

课程 题库
分享到空间 分享到新浪微博 分享到QQ 分享到微信

2025年成考专升本《英语》每日一练试题09月12日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过成考专升本每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。

单选题

1、Pets()constant care are not suitable for people with little spare time.

  • A:require
  • B:requiring
  • C:required
  • D:to require

答 案:B

解 析:句意:需要主人经常照顾的宠物不适合很少有空闲时间的人饲养。分析句子成分可知,本句主谓 宾结构完整,因此空格处应用非谓语动词。pets与require在逻辑上是主谓关系,因此应用现在分词形式,作后 置定语,故选B。

2、请在第56_____处填上正确答案。  

  • A:When is taking place
  • B:Yes,I can make it
  • C:I have some input I’d like to make
  • D:Is that OK
  • E:Yes,he’ll be here
  • F:I won’t be able to attend
  • G:NO,he’flying to San Francisco
  • H:He’s got keen insights

答 案:A

解 析:When is it taking place 

3、Paragraph 4 talks about dialing "911".This number is probably  

  • A:the operator
  • B:an emergency number
  • C:a practice number for children 
  • D:used to keep children calm

答 案:B

解 析:本文讲的是教小孩打电话是为了在紧急情况下求助,并且专门提到应当教他们拨打911。由此推断,911是一个救急电话。

4、According to the text, the best host_______.  

  • A:tries his best to make his guests feel comfortable
  • B:makes his guests feel excited
  • C:tries to avoid being naughty to his guests
  • D:tries to avoid being foolish

答 案:A

解 析:根据第四段指出的一个重要原则:“尽量避免他人,尤其是客人,感觉不舒服”,接着举例阐明这一原则。故选A。 

主观题

1、你(Li Yuan)组织同学进行了一次烧烤野餐(barbecue)。请给你的英国朋友Tim写一封电子邮件,内容包括:
·野餐前的准备;
·野餐过程;
·印象最深刻的人或事。

答 案:略

解 析:写作评分标准1.评分原则: (1)本题总分为25分,分五档给分。 (2)评分时,先根据文章的内容和语言确定其所属档次,然后根据该档次的具体要求给分。(3)纳入第五档次的作文应取得至少两位阅卷教师的认可。 (4)字数不足100或超出120的,酌情扣1分~2分。 (5)拼写与标点符号的准确性视其对表达的影响程度予以评分。英、美式拼写均可。 (6)如书写较差,以至影响表达,将分数降低一个档次。 2.评分标准: 英语(专升本),历年真题,2017年成人高等考试《专升本英语》真题

2、Do you have access to the Internet?

答 案:你能上网吗?

3、新学期伊始,你们班准备组织一场迎新晚会,让同学们熟悉起来。你(Li Yuan)打算邀请外教(Tim)来参加迎新晚会。请给他写一封e—mail,内容包括:
(1)邀请他参加迎新晚会;
(2)介绍迎新晚会的一些活动安排;
(3)希望他能够做个简短发言;
(4)期待他的到来。

答 案:范文 Dear Tim, It"s really exciting that the new semesterbegins. We plan to organize a welcome party next Monday to help everyone canhave an opportunity to communicate with each other and strengthen their emotionalconnections. We sincerely invite you attend the party. The party will last for two hours. Theagenda includes: opening introduction, presidents speech programperformance, excellent freshmanspeaking, and teacherrepresentative"s speech. Can we inviteyou to make a short speech at the party We are looking forward to your arrival. Yours, Li Yua

4、The doctor is very patient with his patients.

答 案:这个医生对他的病人很有耐心。

写作题

1、For this part, you are supposed to write a composition of 100-120 words based on the following situation. Remember to write it clearly on the Answer Sheet
有的人喜欢居住在城市,而有的人则喜欢居住在农村。解释一下他们的各自原因。  

答 案:People have different ideas about living in the city or in the countryside. Some people like living in the city They say that there are many factories in the city and there are more job opportunities in the city than in the countryside. They also say that city life is more colorful and meaningful because there are many public facilities there such as supermarkets and entertainment centers. But some people like living in the countryside. They say that life in the countryside is closer to nature quieter and cleaner. Country people don't suffer from the housing problem air pollution noise pollution traffic jams and traffic accidents In brief it is up to people themselves to make the decision. People have different ideas about living in the city or in the countryside. Some people like living in the city. They say that there are many factories in the city and there are more job opportunities in the city than in the countryside. They also say that city life is more colorful and meaningful because there are many public facilities there such as supermarkets and entertainment centers But some people like living in the countryside. They say that life in the countryside is closer to natureT quieter and cleaner Country people don't suffer from the housing problem, air pollution, noise pollution, traffic jams and traffic accidents In brief, it is up to people themselves to make the decision.

2、以“Failure and Success”为题写一篇短文,内容包括: (1)人生中遭遇失败很常见;
(2)每个人都渴望成功;
(3)失败是走向成功的必经之路。  

答 案:Failure and Success Failure is a common thing in one" s life. Almost everyone experiences failure in his life. When one fails in doing something, he often feels upset. Some people may move back facing failure. But others will stick on and achieve the final success. Success is what everyone expects. It may lead to fame and glory. When one succeeds in doing something, he gets so excited that he often forgets all the attempts he has done. Failure is an important factor toward success. As the old saying goes, "Failure teaches success. " The way to success is full of various difficulties. Many important inventions or discoveries were achieved after hundreds of failures. And only those successes which have been achieved Many failures are really valuable and praiseworthy.

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
备考交流
2025成考内部交流群
群号:665429327
扫一扫或点击二维码入群
猜你喜欢
换一换
阅读更多内容,狠戳这里