2025-07-09 11:46:41 来源:勒克斯教育网
2025年成考专升本《英语》每日一练试题07月09日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过成考专升本每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。
单选题
1、The rise in water levels is especially dangerous for small island nations and __.
答 案:A
解 析:第一段和第三段。海水水位升高,将威胁到小岛国家,也将淹没地球上一些低洼的人口密集的区域。说人口密集肯定是城市了。第三段举例说,海水水位若升高7米,从孟加拉国的首都达卡到中国的上海,这样的海平面的城市都将被淹没选项D只是一个例子。
2、The university's academic board will______this issue first before coming to a decision.
答 案:D
解 析:句意:这所大学的学术委员将在作出决定之前先调查这个问题。Look up意为“查找”,look after意为“照顾”,look for意为“寻找”,look into意为“调查”,故选D.。
3、What do we know from the first paragraph ?
答 案:C
4、How did the writer's kids react to his handkerchief?
答 案:A
解 析:文章第三段第二、三、四句提到,当作者的3个孩子长大时,他们都告诉作者,作者的手帕过时地可笑。如果每天都要为感冒做好准备,为什么不随身携带一小包纸巾呢?这样就不用再用手帕擦鼻涕,然后再把手帕塞回裤子里了。由此可推断,作者的孩子们认为作者应该摆脱手帕。故选A。
主观题
1、Do you have access to the Internet?
答 案:你能上网吗?
2、你(Li Yuan)组织同学进行了一次烧烤野餐(barbecue)。请给你的英国朋友Tim写一封电子邮件,内容包括:
·野餐前的准备;
·野餐过程;
·印象最深刻的人或事。
答 案:略
解 析:写作评分标准1.评分原则:
(1)本题总分为25分,分五档给分。
(2)评分时,先根据文章的内容和语言确定其所属档次,然后根据该档次的具体要求给分。(3)纳入第五档次的作文应取得至少两位阅卷教师的认可。
(4)字数不足100或超出120的,酌情扣1分~2分。
(5)拼写与标点符号的准确性视其对表达的影响程度予以评分。英、美式拼写均可。
(6)如书写较差,以至影响表达,将分数降低一个档次。
2.评分标准:

3、The doctor is very patient with his patients.
答 案:这个医生对他的病人很有耐心。
4、新学期伊始,你们班准备组织一场迎新晚会,让同学们熟悉起来。你(Li Yuan)打算邀请外教(Tim)来参加迎新晚会。请给他写一封e—mail,内容包括:
(1)邀请他参加迎新晚会;
(2)介绍迎新晚会的一些活动安排;
(3)希望他能够做个简短发言;
(4)期待他的到来。
答 案:范文 Dear Tim, It"s really exciting that the new semesterbegins. We plan to organize a welcome party next Monday to help everyone canhave an opportunity to communicate with each other and strengthen their emotionalconnections. We sincerely invite you attend the party. The party will last for two hours. Theagenda includes: opening introduction, presidents speech programperformance, excellent freshmanspeaking, and teacherrepresentative"s speech. Can we inviteyou to make a short speech at the party We are looking forward to your arrival. Yours, Li Yua
写作题
1、以“Failure and Success”为题写一篇短文,内容包括: (1)人生中遭遇失败很常见;
(2)每个人都渴望成功;
(3)失败是走向成功的必经之路。
答 案:Failure and Success Failure is a common thing in one" s life. Almost everyone experiences failure in his life. When one fails in doing something, he often feels upset. Some people may move back facing failure. But others will stick on and achieve the final success. Success is what everyone expects. It may lead to fame and glory. When one succeeds in doing something, he gets so excited that he often forgets all the attempts he has done. Failure is an important factor toward success. As the old saying goes, "Failure teaches success. " The way to success is full of various difficulties. Many important inventions or discoveries were achieved after hundreds of failures. And only those successes which have been achieved Many failures are really valuable and praiseworthy.
2、For this part, you are supposed to write a composition of 100-120 words based on the following situation. Remember to write it clearly on the Answer Sheet
有的人喜欢居住在城市,而有的人则喜欢居住在农村。解释一下他们的各自原因。
答 案:People have different ideas about living in the city or in the countryside. Some people like living in the city They say that there are many factories in the city and there are more job opportunities in the city than in the countryside. They also say that city life is more colorful and meaningful because there are many public facilities there such as supermarkets and entertainment centers. But some people like living in the countryside. They say that life in the countryside is closer to nature quieter and cleaner. Country people don't suffer from the housing problem air pollution noise pollution traffic jams and traffic accidents In brief it is up to people themselves to make the decision. People have different ideas about living in the city or in the countryside. Some people like living in the city. They say that there are many factories in the city and there are more job opportunities in the city than in the countryside. They also say that city life is more colorful and meaningful because there are many public facilities there such as supermarkets and entertainment centers But some people like living in the countryside. They say that life in the countryside is closer to natureT quieter and cleaner Country people don't suffer from the housing problem, air pollution, noise pollution, traffic jams and traffic accidents In brief, it is up to people themselves to make the decision.