2025年成考高起点《英语》每日一练试题10月14日

2025-10-14 12:24:47 来源:勒克斯教育网

课程 题库
分享到空间 分享到新浪微博 分享到QQ 分享到微信

2025年成考高起点《英语》每日一练试题10月14日,可以帮助我们积累知识点和做题经验,进而提升做题速度。通过成考高起点每日一练的积累,助力我们更容易取得最后的成功。

单选题

1、One spot of the sea near Japan is_______.

  • A:nearly nine kilometres deep
  • B:almost eleven kilometres high
  • C:two kilometres above the highest mountain in the world
  • D:two kilometres deeper than the height of the world's highest mountain

答 案:D

解 析:事实细节题。由文章第二段的内容可知,邻近日本的一片海城差不多深11千米,比世界上最高的山脉还深两千米。

2、What does harsh in the fourth paragraph mean?  

  • A:Cruel.
  • B:Silly.
  • C:Strange.
  • D:Useless.

答 案:A

解 析:词义猜测题。根据第四段第二、三、四句可知,当Kondo说她只在家里保留了大约30本书,并把其余的书都扔掉时,许多人都反对她。这些人说有书会让他们快乐,当想到有人会扔掉书或只有几本书时,他们就会生气。由此可以推断出,许多人认为KonMari方法,特别是关于书籍的整理方法,过于严格和苛刻。故本题选A。

3、第(32)题选()。  

  • A:energy
  • B:weight
  • C:Fat
  • D:flesh

答 案:A

解 析:文章倒数第二句中的energy是本题的暗示。句意为:“美国成年人身上存储的能量重23亿吨。”一位美国科学家这样说道。  

主观题

1、请写出51题的正确答案  

答 案:Are you free

2、请写出5t正确答案  

答 案:Thank you的答语是You’re welcome。故选C

3、第54题答案是()。  

答 案:meeting at the entrance

填空题

1、第(55)填______

答 案:I'll be there in a few minutes

2、第(51)填______

答 案:this is Dr.Green speaking

3、第(52)填______

答 案:having dinner together/having supper together

写作题

1、假设你是一个农村学生,进城看到河水被严重污染,请写一篇议论污染的日记。内容包括以下几点:1.河水颜色发黑,并发出臭味。
2.水里没有鱼,也没人游泳。
3.污染原因是附近的工厂往河里排放工业废水。
4.大家应保护环境,减少污染。
注意:1.要符合日记的格式。2.词数为100左右。

答 案:One possible version: September 16,2012,Sunday                                                                                                          Cloudy I went to the small city far away from villages to buy some books this morning. What I saw there surprised me very much. There is a river in the city. The water in it is dark and smells terrible. It is polluted with chemical waste from factories. There are many small factories along the river. Their waste is poured directly into the river. The worst one is the paper factory. It pours waste water into the river day and night. Fish can't live in such a polluted river and neither can people swim in it. I wonder why people don't care about our environment. We should do something to reduce pollution.

解 析:One possible version:September 16, 2012, SundayCloudy  I went to the small city far away from villages to buy some books this morning. What I saw there surprised me very much. There is a river in the city. The water in it is dark and smells terrible. It is polluted with chemical waste from factories. There are many small factories along the river. Their waste is poured directly into the river. The worst one is the paper factory. It pours waste water into the river day and night. Fish can"t live in such a polluted river and neither can people swim in it. I wonder why people don"t care about our environment. We should do something to reduce pollution.

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
备考交流
2025成考内部交流群
群号:665429327
扫一扫或点击二维码入群
猜你喜欢
换一换
阅读更多内容,狠戳这里